Bedemand – sådan finder du den rigtige

Bedemand – sådan finder du den rigtige

Når man som pårørende mister nogen man har stået nær, opleves naturligvis sorg, men også en lang række praktiske opgaver, der skal håndteres. Måske har afdøde tidligere givet udtryk for særlige ønsker i forbindelse med begravelsen – ellers er det op til de pårørende, der oftest får hjælp af en bedemand, at beslutte, hvordan det sidste farvel skal forløbe.

Omkostninger til bedemand, kirkegård og gravsten

Prisen for et gravsted er steget markant og en almindelig begravelse kan komme til at koste op mod 50.000 kr., hvis ikke man er opmærksom skriver TV2.dk i et interview med Begravelsesguiden. Dette inkluderer bedemand, blomster, kiste eller urne, kørsel samt dødsannonce, og herefter følger prisen på selve gravstedet, der afhænger af den givne kirkegård og, hvorvidt man er medlem af den danske folkekirke eller ej. Mange kirker har såkaldte ’medlemsrabatter’, hvilket medfører væsentlige besparelser. Såfremt man ikke er medlem af folkekirken, kan en kistebegravelse koste op mod 29.000 kr., hvorimod man som medlem kan slippe med 2.784 kr. for en enkeltperson i 20 år. Derudover er der typisk udgifter i forbindelse med gravøl og pyntning af gravstedet, hvilket kirkekontoret ofte tager betaling for at tage sig af. Endvidere skal man regne med, at en gravsten koster ca. 5.400 kr., mens der typisk tages 3.000 kr. for en plade til en urneplads, skriver Kristeligt Dagblad. Der er altså adskillige udgifter i forbindelse med en begravelse og det endelige beløb kan hurtigt løbe op.

Spar penge hos bedemanden: disse ting kan du gøre selv

Den billigste løsning er at blive kremeret og få asken spredt over havet. Dette kræver blot at man udfylder en blanket, ”Spredning af aske over åbent hav”, der kan findes på borger.dk, og at afdøde skriftligt har udtrykt ønske om dette. Yderligere er der naturligvis mulighed for selv at bygge kisten, plukke blomsterne og køre kisten. Såfremt man ikke ønsker at svinge sav og hammer, er der store besparelser at hente, hvis man søger professionel rådgivning – med Begravelsesguidens erfaringer og gode råd kan begravelsen indfri pårørendes samt afdødes ønsker og samtidig gøres billigere. Begravelsesguiden arbejder udelukkende med kvalitetstestede bedemænd, og kan guide dig til den bedste, og billigste bedemand, i dit lokalområde, der passer til lige netop dine behov. Du kan altid ringe til os på telefon 71 71 11 00 og få rådgivning til din situation.

Find din bedemand

Ring og få anbefalet en godkendt bedemand

Phone71 71 11 00
Spinner
Bedømmelse

Læs vores 1.400+ flotte anmeldelser på Trustpilot