Hvor meget skader du miljøet når du går bort ?

Hvor meget skader du miljøet når du går bort ?

Der er flere og flere, der er begyndt at spekulere i, hvordan man kommer mest miljørigtigt herfra, når man går bort. Spørgsmålet er, hvor stor en påvirkning har man på miljøet på sin sidste rejse?

 

Den Danske Krematoriers Landsforening har beregnet, at der bliver udledt 17 kg. kuldioxid - CO2, hver gang en person bliver brændt i ovnen. En måling der måske er lidt intetsigende for mange. Sammenlign så med flyrejser, hvor der er lavet mange målinger på i forhold til, hvor meget CO2 man udleder som passager på et fly. En tur fra København til Berlin tager en time og udleder 109 kg CO2, altså 6 gange så meget som en kremering. Hvis du derimod skal en smut til Thailand og lander i Bangkok efter 10,5 time, så indkasserer du hele 1.144,5 kg. CO2 i klimaregnskabet, altså 67 gange så meget som en brænding.

Hvis tanken om varme alligevel bliver lidt for meget, kan du i stedet vælge den klassiske vej og kører en tur ned i kælderen på den lokale kirkegård. Forureningsmæssigt er det nogle helt andre parametre, der skal måles på. Her er det grundvandet, der står for skud. Skruer og andet metal fra kisten kan gå i grundvandet via nedsivende vand og på den måde påvirke grundvand.

Alt i alt skal der dog ikke være tvivl om, at en bisættelse eller begravelses negative indvirkning på klimaet ikke kan sammenlignes med flyrejser i det store klimaregnskab. Du behøver ikke at være bekymret for, hvor stor en belastning du er for klimaet, når du går bort - hellere tage en flyvetur mindre.

Ring og få anbefalet en godkendt bedemand

Phone71 71 11 00
Spinner
Bedømmelse

Læs vores 1.400+ flotte anmeldelser på Trustpilot