Blomster til begravelsen, sådan vælger du.

Blomster til begravelsen, sådan vælger du.

Når et menneske dør, kan det være svært at vide, hvad man skal sige til de nærmeste pårørende. Mange oplever en afmagtsfølelse, altså en følelse af, at lige meget hvad man siger, slår det aldrig til, når folk har mistet en, der stod dem nær. Mange mennesker vælger at supplere ordene med blomster til begravelsen.Studier har vist, at blomster påvirker humøret væsentligt i det øjeblik, de modtages. Påvirkningen kan både være i forhold til følelser af eksempelvis tilfredshed og glæde, men også være med til at lette stress og skabe ro.

Det at sende blomster til et menneske, der nyligt har mistet, viser støtte, empati og venskab og samtidig tilføjes der farver til et univers af tristhed, hvilket også har vist sig at påvirke humøret.

Farven rød symboliserer eksempelvis varme, kærlighed, styrke og energi, mens farven blå er mere rolig og kan tilknyttes følelser som tillid, fred, ro og stabilitet.

Ved begravelsen kan der vælges, at sende blomster i forskellige afskygninger.

Typisk står de pårørende, der planlægger begravelsen eller bisættelsen for valget af de blomster, der skal pynte kisten, mens andre pårørende og gæster til ceremonien medbringer eller sender bårebuketter. Man kan også vælge at sende kranse, kors eller hjerter af blomster.

Kransen er, som ringen, et symbol på en evighedsdimension mellem død og nyskabelse.
Korset symboliserer den kristne hellighed og hjertet symboliserer kærlighed.

Hvad symboliserer blomsterne?

De forskellige blomster har ligesom farverne også forskellig symbolværdi.

Liljen er den mest brugte blomst til begravelser og symboliserer en genoprettelse af uskyld, sympati, storhed og renhed.

Rosen symboliserer både den himmelske og den jordiske kærlighed, skønhed, død, genfødsel og fuldkommenhed. Sammen med hjertet er den det mest velkendte symbol på kærlighed i den vestlige verden.

Blomster behøver ikke kun at blive associeret med det nylige dødsfald eller begravelsen, men kan også være en tilkendegivelse af støtte og sympati ved mærkedage længere tid efter dødsfaldet.

Blomsternes rolle er ikke en ny ting, men kan dateres tilbage så langt som begravelsesgerningen har fundet sted. En ting er altså sikkert, når ord ikke er tilstrækkelige ved dødsfald, kan blomster være svaret og mulighederne er talrige.

Ring og få anbefalet en godkendt bedemand

Phone71 71 11 00
Spinner

Se hvem der synes godt om os

Alzheimersforeningen Hjerneskadeforeningen Parkinsonforeningen Min Advokat